For to år siden inntok Mari og Håkon Samuelsen toppen av VG-lista med albumet Pas de Deux. Høydepunktet på albumet var en dobbelkonsert for fiolin og cello komponert av avdøde James Horner.  Dobbelkonserten var komponistens første konsertstykke på over 30 år. Den har blitt fremført i Liverpool, Stavanger og senest med Los Angeles Philharmonic Orchestra i Hollywood Bowl i Los Angeles, august i fjor. 

Nå er det snart duket for nok en platelansering. Denne gangen Mari sin første solo-plate, som har fått tittelen «Nordic Noir». Der Pas de Deux er et verk for stort orkester og med en massiv og storslått finale, er Nordic Noir et noe mer tilbakeholdent album med stykker for en mindre besetning musikere. Dette kan sies å være en logisk fortsettelse fra Pas de Deux.  Samtidig åpner det nordiske preget åpner for en hjemlig atmosfære for fiolinisten fra Furnes i Hedmark.

På albumet vil lyttere finne nye komposisjoner av Johan Söderqvist (Broen, Kon Tiki) og Frans Bak (Forbrytelsen). I tillegg vil albumet ha originalskrevet musikk og arrangementer av Arvo Pärt og  Ólafur Arnalds. Ifølge Universal Music har Mari selv vært med i skriveprosessen på alle bestillingsverk og har slik fått satt sitt personlige preg på musikken.

Platen lanseres 15. september.

Relaterte artikler