Oslo-Filharmonien avslutter 2016/2017-sesongen med et dypdykk inn i et av Hollywoods mest vellykkede samarbeid mellom regissør og komponist; nemlig John Williams’ musikk til filmene regissert av Steven Spielberg.

Williams var allerede en anerkjent arrangør og komponist da Steven Spielberg spurte om han ville skrive musikken til filmen The Sugarland Express i 1974. Dette ble starten på et 40 år langt samarbeid som har gitt oss filmer som Jaws, E.T., Jurassic Park, Schindlers liste og Indiana Jones-filmene.  Williams vant tre av sine hittil fem Oscar-statuetter for filmer han gjorde med Spielberg: Jaws fra 1975, E.T. fra 1982 og Schindlers liste fra 1993. Etter det første samarbeidet har Williams skrevet musikken til så godt som alle Spielbergs filmer, med unntak av Bridge of Spies fra 2015 hvor Williams var utilgjengelig som følge av en hjerteoperasjon og arbeidet med den syvende Star Wars-filmen.

Oslo-Filharmonien har tidligere fremført Williams’ musikk til Star Wars ved flere anledninger. Dette er derimot første gang en kveld dedikeres til Spielbergs filmer. Det blir et variert program hvor vi får høre alt fra det fryktinngytende haimotivet fra Jaws, barnlig eventyrlyst på flyvetur med romvesenet E.T., mindre hyggelige romvesener i War of the Worlds til majestetiske forhistoriske dinosaurer i Jurassic Park. Dirigent er selvfølgelig sjefdirigent Vasily Petrenko.

Konserten dirigeres av sjefdirigent Vasily Petrenko

Nylig ble platesamlingen John Williams & Steven Spielberg: The Ultimate Collection sluppet. Her har Williams spilt inn mange av høydepunktene fra deres samarbeid på nytt. Absolutt en plate å anbefale som oppvarming til denne konserten.

Konsertene holdes 31. mai og 1. juni i Oslo Konserthus, klokken 19.00 begge dager. Før konserten vil Vasily Petrenko fortelle om musikken i Glasshuset, klokken 18.30.
Les mer på nettsidene til Oslo-Filharmonien.

 

Relaterte artikler