Førstkommende tirsdag og onsdag tar spillmusikken steget ut av den virtuelle verden og inn i Oslo Konserthus, da spillmusikk-konseptet SCORE kommer til byen. Oslo-Filharmonien, dirigert av Torodd Wigum, vil ta med publikum innom noen av de aller største og mest kjente spillene opp gjennom tidene.

Musikken på programmet er blant annet hentet fra HALO-spillene, Final Fantasy og Super Mario, samt The Last of Us, Assassins Creed og Skyrim, for å nevne noen høydepunkter. Det blir med andre ord et stort spenn i både sjanger og musikalsk omfang!
Konserter som dette er også en glimrende mulighet for å oppleve den begivenheten det er å se et fullsatt symfoniorkester spille live. Konferansier er svenske Orvar Säfström, som også er initiativtager til SCORE-konseptet. Med på laget er også sopranen Sabina Zweiacker som vi får høre i stykker fra Skyrim og Journey.

Erfaren spillmusikk-dirigent

Dirigent Torodd Wigum har dirigert lignende konserter i Trondheim og Bergen og ser frem til møtet med et engasjert publikum i Oslo.

«Første gang jeg dirigerte en konsert med spillmusikk var med Trondheim Symfoniorkester for et par år siden», forteller han.

«Jeg var ikke forberedt på den utrolige og allsidige responsen fra en stappfull Olavshallen: jubel, total stillhet, fokus, hyling, tårer, stående applaus. Et fantastisk møte med et utrolig publikum, som visste hva de kom for å høre!
Siden har jeg hatt samme opplevelser flere ganger både i Trondheim og i Bergen, og nå gleder jeg meg stort til å få dirigere «Score» med Oslo-Filharmonien i Oslo Konserthus!», sier en engasjert dirigent til Allegretto.

Rezice-30

Torodd Wigum er dirigent under SCORE-konsertene tirsdag og onsdag neste uke.

Foaje-aktiviteter før konserten, LevelUp spiller inn podcast

I tillegg til en konsertopplevelse av de sjeldne vil det være aktiviteter i foajeen før konserten, med utstillere, muligheter for å prøve enkelte spill og en photo booth for publikumere som velger å dra opp stemningen med å kle seg ut.
Rune Fjeld Olsen og Karl-Martin Hogsnes fra Level Up kommer også, og vil ha podcast innspilling i foajeen i forkant av konserten. Vel verdt for alle spillinteresserte å få med seg!

Konserten starter kl 19.00. Aktivitene før konserten begynner da dørene åpnes kl 18.00. Konserten spilles tirsdag 6. desember og onsdag 7. desember. Billetter er fortsatt tilgjengelig, les mer på Oslo-Filharmoniens sider.

Relaterte artikler