I går ble sesongprogrammet  til Oslo-Filharmonien for 2016/2017-sesongen annonsert. Ved siden av en imponerende kalender med variert repertoar fra den klassiske musikkverdenen, dukket det også opp en veldig spennende nyhet fra den mer virtuelle verden. I desember, rett før julestria setter inn høygiret, kommer konserten SCORE til byen! Det blir to konserter: tirsdag 06.12 og onsdag 07.12, i Oslo konserthus.

SCORE er et konsertkonsept med musikk hentet fra den enorme sjangeren dataspill representerer. Gjennom over 30 år med kjente og kjære spillserier har det også blitt skrevet store mengder musikk som skaper assosiasjoner til altoppslukende spillopplevelser med fantasiverdener, fjerne galakser, alt for spretne rørleggere og mer til, på lik linje med hvordan vi assosierer musikk med film. Borte er enkle 8-bits lydspor fra spillenes spede barndom, her får du istedet musikken servert av et fullsatt symfoniorkester på 100 personer!

Konseptet har vært satt opp i Norge tidligere, med både Trondheim Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester, men dette blir første gang med Oslo-Filharmonien.

På programmet står blant annet MegaMan, Halo, Skyrim, Assassins Creed, Nobuo Uematsus musikk til Final Fantasy, Gustavo Santaolallas musikk til The Last of Us, for å nevne noe. Konferansier er Orvar Säfström.

Dirigent for kvelden er Torodd Wigum, en av Norges dyktigste og mest allsidige dirigenter, som også tidligere har dirigert SCORE-konserter.

«Jeg har spilt lite dataspill selv, så da jeg dirigerte «SCORE» første gang med Trondheim Symfoniorkester, åpnet det seg en litt ny verden for meg. Og etter den konserten, med reaksjonene fra publikum og stemningen i salen, forsto jeg for alvor hvilken formidlingskraft denne musikk innehar.

Responsen hos publikum var minst like stor da jeg dirigerte SCORE i Grieghallen med Bergen Filharmoniske Orkester i fjor, og jeg gleder meg stort til å få være med på konsertene i Oslo Konserthus med Oslo-Filharmonien i desember! Spillmusikk appellerer til et stort publikum. For å si det enkelt: liker man filmmusikk, så liker man også spillmusikk!», forteller Torodd Wigum til Allegretto.

En ting er sikkert: Dette er verdt å få med seg!

 

Rezice-30

Torodd Wigum dirigerer SCORE i Oslo i desember. Copyright: Torodd Wigum

 

 

Relaterte artikler