Ferien er over, dagene begynner så smått å bli kortere og høsten er i anmarsj. Det betyr også ny sesong for de mange orkestrene rundt i Norge. I Oslo har Oslo-Filharmonien valgt å gå høyt ut med en egen Beethoven-festival som har pågått forrige uke og denne uken. Alle Beethovens symfonier fordelt på fem konserter, alle under ledelse av sjefdirigent Vasily Petrenko.

I kveld spilles den syvende og åttende symfonien. Spesielt den syvende har en spesiell betydning for undertegnede og er også tett knyttet opp mot navnet til denne nettsiden. Det er en lengre historie vi får komme tilbake til senere.

Konsertene går for fulle hus og på søndag har også resten av byen – og landet – mulighet til å ta del i festlighetene. Da skal Aftenposten streame den siste konserten live, hvor orkesteret, med kor, spiller Beethovens 9. symfoni. Vel verdt å få med seg en søndag kveld! Konsertstart er kl 19.00.

Utover høsten skjer det mye spennende både i Oslo og andre steder i landet. Vi ser frem til en høst med minneverdige musikalske opplevelser!

Her er en spilleliste med alle Beethovens symfonier, innspilt av London Symphony Orchestra dirigert av Josef Krips (innspillingen er fra 1960, men er fremdeles populær):

 

Relaterte artikler