Denne uken vil vi trekke frem en av storfilmene fra 2014: Godzilla

Filmen er regissert av Gareth Edwards og musikken er signert franskmannen Alexandre Desplat. Han har de siste årene markert seg som en av de mest profilerte komponistene i Hollywood med et forrykende arbeidstempo og samtidig gjennomgående høy kvalitet. Av filmene han gjorde i 2014 ble han Oscar-nominert for to: The Grand Budapest Hotel og The Imitation Game (regissert av norske Morten Tyldum), hvor han vant for førstnevnte.

Alexandre Desplat dirigerer Godzilla. Foto: Dan Goldwasser/ScoringSessions.com

Alexandre Desplat dirigerer Godzilla. Foto: Dan Goldwasser/ScoringSessions.com

Godzilla er et ganske annet beist musikalsk enn hans andre prosjekter dette året. Massivt, fryktinngytende og brutalt er alle dekkende for å beskrive musikken Desplat her serverer. I motsetning til mange andre blockbustere er musikken drevet av et rent orkester uten for mye elektroniske tillegg. Her får du komplekse rytmer og fargerik orkestrering snarere enn synth-trommer og enkle unisone messingutblåsninger.

Desplat benytter et gigantorkester på over 120 musikere, så mange at det ikke var plass til alle på en gang i studio. Du finner ikke så mange sterke lett gjenkjennelige temaer, men du verden for en lydopplevelse det likevel er!

Favorittspor: Godzilla, The Power Plant, Last Shot, Back to The Ocean

 

 

Relaterte artikler