Torsdag og fredag denne uken blir Oslo konserthus invadert av hekser og trollmenn da Oslo-Filharmonien, dirigert av Rory Macdonald, godt hjulpet av Oslo Domkirkes Guttekor og Dansere fra Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett fremfører musikk fra Harry Potter-filmene. Musikken er hentet fra de seks første filmene i serien og er signert komponistene John Williams, Patrick Doyle og Nicholas Hooper.

John Williams er trolig den mest kjente filmmusikk-komponisten gjennom tidene. Foruten Star Wars, Indiana Jones, E.T., Jurassic Park og Schindlers liste skrev han blant annet også musikken til de tre første Harry Potter-filmene. Der de to første er lysere og reflekterer Harrys undring og forbløffelse over trollmannsveirdenen han er blitt del av, skifter den tredje filmen til en mørkere fargepalett med middelalderske farger og en mer dyster orkestrering. Likevel er alle tre filmene proppfulle av gripende og vakre temaer. På konsert denne uken får vi blant annet høre hovedtemaet i Hedwig’s Theme, temaet for føniksen Fawkes ifra film to, og A Window to The Past, et lengtende og følelsesladet tema knyttet til Harrys foreldre han aldri kjente og vennene til foreldrene, som er et viktig element i film tre.
Patrick Doyle tok over stafettpinnen på film fire og leverte bra, om en nokså annerledes stilmessig enn Williams tre innslag i serien. Vi får denne uken høre Potter Waltz, som også ble brukt som diegetisk musikk i en ballscene, samt Harry’s Winter. Sistnevnte fungerer som et slags kjærlighetstema i filmen, hvor Harry får et godt øye til medstudenten Cho Chang, noe som utvikler seg videre i film (og bok) fem.

Film fem og seks ble regissert av Davi d Yates, noe som betød nok et komponistskifte. Denne gang til den relativt ukjente Nicholas Hooper. Om det var Yates eller Hoopers valg vites ikke, men musikken i disse to filmene er markant mindre tematisk, og får mye mindre spillerom på lerretet. Likevel er det også her noen stykker som er verdt å trekke frem, som Fireworks fra film fem, fra scenen hvor Wilteresen-tvillingene Fred og Frank steller i stand et salig kaos i Storsalen, og In Noctes fra film seks, et stykke for kor og orkester som gjenspeiler den mørke tiden trollmansverdenen går inn i da Voldemort igjen begynte å vinne makt.
I tillegg til en konsert med masser av flott musikk vil det også være aktiviteter utenfor salen. Torstein Bugge-Høverstad, oversetter av bøkene til norsk, vil signere bøker trollmannen Professor Grumleknurr kommer langveisfra for å se til at ingen gomper kommer til skade i kontakt med magiske gjenstander, og det ryktes til og med om at illusjonisten Erling Solland dukker opp, og en selvspillende harpe vil gjøre en opptreden (OBS! Se opp for trehodede hunder).

Tid og sted:
Oslo Konserthus, torsdag 20/10 og fredag 21/10
Aktiviteter i foajeen fra 17.00
Konsert fra 18.00 (Utsolgt begge dager)

Relaterte artikler