Med stor risiko for overdose av superheltstoff i ukene fremover, med nye Captain America rett rundt hjørnet, tenkte vi å ta et lite tilbakeblikk på en av de mest ikoniske superheltfilmene som er kommet: Tim Burtons Batman fra 1989.

Dette skulle også bli gjennombruddet til Danny Elfman, musikeren kjent fra bandet Oingo Boingo, som Burton spurte om kunne skrive musikken til filmen. Elfman hadde aldri skrevet noe større verk for orkester og var livredd for å feile, men fikk kyndig hjelp av blant andre hans faste medhjelper Steve Bartek på orkestrering.

Danny Elfman

Danny Elfman

Selve Batman-temaet har gått inn i filmhistorien som et av de mest kjent superhelt-temaene, kanskje bare slått av John Williams sitt tema for Superman. Elfman skal etter sigende ha kommet opp med temaet på flyet fra London tilbake til USA og så seg nødt til å løpe på toalettet for å nærmest brøle temaet inn på en båndopptaker for at det skulle høres over motorduren.

Albumet ble nylig tilgjengelig på Spotify igjen og er rett og slett et perfekt album for å bli kjent med Danny Elfmans særegne stiltrekk.

 

Relaterte artikler