Førstkommende torsdag kan du oppleve trompetist Tine Thing Helseth når hun kommer til Stavanger for å spille Alexander Arutjunjans trompetkonsert med Stavanger Symfoniorkester!

Dette er et av forrige århundrets flotteste verk for trompet og orkester, og har karaktertrekk og et uttrykk som vil fenge både garvede konsertgjengere og andre musikkinteresserte. Med innlevelse og en fantastisk beherskelse av instrumentet blir det utrolig gøy å se og høre denne konserten, med sjefdirigent Christian Vasquez på podiet.

I tillegg til en forrykende oppvisning i trompetspill blir det også langt mer dramatiske fortellinger i det selveste Hamlet dukker opp i Stavanger Konserthus, i form av Tsjaikovskijs Hamlet Ouverture. Som tittelen på konserten forteller om blir det altså både triumferende toner, men også langt mer dystre og dramatiske stunder denne torsdagskvelden. De mer dystre sidene av livet kommer også til overflaten i deler av  finske Sibelius’ 2. symfoni (fra 1902, revidert i 1903), komponistens mest populære. Verket blir ofte tolket som hyllest til Finlands kamp for uavhengighet, men det er ikke på det rene om Sibelius faktisk hadde dette i tankene. Symfonien ble skrevet mens han oppholdt seg i Italia, og i 2. sats dukker et motiv opp som skal symbolisere døden, eller snarere Don Juans møte med døden.

Symfonien avsluttes på en triumferende og grandios måte og det er spesielt her ideen om at dette omhandler den finske uavhengighetskampen, dukker opp.

Allegretto kommer til å være på plass og vi gleder oss! Nedenfor har vi funnet et klipp av Tine Thing Helseths tidligere fremføringer av nettopp denne trompetkonserten.

Dagen etter, fredag 04.04 kl 19.00, spilles konserten på ny, denne gang i Tysværtunet kulturhus. Har du ikke mulighet til å komme deg på konsert torsdag er det altså ny mulighet allerede neste dag.

Tid og sted: Stavanger konserthus, torsdag 03.03 kl 19.30. Tysværtunet kulturhus, fredag 04.03 kl 19.00

 

Billetter til konserten i Stavanger kan kjøpes her (ekstern lenke)

Omtale og bestilling av billetter til konserten fredag finner du her (ekstern lenke)