Før helgen var det duket for en helaftens filmkonsert med Stavanger Symfoniorkester. Under ledelse av dirigent Nick Davies, fremførte Stavanger Symfoniorkester musikk fra velkjente sci-fi filmer som After Earth, Man of Steel, Independence Day, E.T. og Star Wars, bare for å nevne noen av godbitene publikum fikk glede seg over.

Konferansier Ida Elise Broch dukket opp mellom enkelte av numrene for å introdusere musikken. Med humor og små anekdoter fikk hun innlemmet publikum i den rette stemningen i forkant av stykkene som ble spilt. Vi fikk også høre et fantastisk sangnummer av Ingrid Kjosavik som fremførte tittellåten fra Bond-filmen Moonraker fra 1979.

 

Konferansier under konserten var skuespiller Ida Elise Broch

Konferansier under konserten var skuespiller Ida Elise Broch

IMG_3305

Ingrid Kjosavik sang tittellåten fra filmen Moonraker.

Foajeen i konserthuset var pyntet med rød løper mens fullt oppkledde stormtropper og andre Star Wars-karakterer velvillig poserte for bilder med ihuga fans i alle aldre.

Konserter som dette demonstrerer det gledelige faktum at konserter med fullt symfoniorkester er noe for folk i alle aldre. Her var det både liten og stor, familier, vennegjenger og par som hadde tatt turen for å høre Stavanger Symfoniorkester vise vei i Universets ytre grenser.

På vei ut av Fartein Valen var det ikke tvil om at publikum hadde hatt en bra kveld. Smilene satt løst og jeg hørte flere snakke entusiastisk med venner om sine favorittstykker fra kvelden.

Ekstranummeret Imperial March, med kule visuelle animasjoner ble godt mottatt av publikum

Ekstranummeret Imperial March, med kule visuelle animasjoner ble godt mottatt av publikum

Filmkonsert med oppfølger

For de som ønsker seg mer filmmusikk og flere magiske øyeblikk med Stavanger Symfoniorkester, er det heldigvis ikke nødvendig å vente lenger enn til torsdag 19.11. Da spiller de Ralph Vaughn Williams’ Sinfonia Antartica, en symfoni han skrev basert på hans egen filmmusikk til filmen Scott of the Antartic. Her blir det førsteklasses filmmusikk med fullt orkester, sopran (Paula Sides), kor og sist men ikke minst; orgel! Se her for vår artikkel som forteller litt mer om nettopp denne symfonien.

Under denne konserten får du i tillegg høre danske Carl Nielsens Helios Overtyre, inspirert av det varme, solfylte Egeerhavet, og finske Eino Rautavaara sin cellokonsert nr 2 kalt Towards the Horizon, med cellist Marko Ylönen.

Torsdag 19.11 får du stifte bekjentskap med blant andre cellist Marko Ylänen

Torsdag 19.11 får du stifte bekjentskap med blant andre cellist Marko Ylönen