Denne ukens lydspor er fra en av 2015s største og mest vellykkede filmer på verdensbasis, nemlig Avengers: Age of Ultron.

Opprinnelig ble det annonsert at Brian Tyler, kjent fra The Expendables, flere av Fast & Furious-filmene, Thor: The Dark World og Iron Man 3 for å nevne noen, skulle skrive musikken. Første Avengers-film hadde musikk av Alan Silvestri (Forrest Gump, Back To The Future), men han var nå ute av bildet.

brian-tyler-onthegig

Brian Tyler

Kun måneder før filmen ble sluppet ble det også annonsert at Danny Elfman skulle stå for deler av musikken. Hva som har skjedd i kulissene har aldri blitt helt klart, men det ryktes at Marvel ikke var helt fornøyd med alle aspektene av musikken og ønsket noe nytt. Elfman skrev et tema som er sterkt basert på Silvestris tema fra den første filmen og han klarer på den måten å innfør en viss kontinuitet.

elfman_d_sundance-770x436

Danny Elfman

Sluttresultatet er en hybrid mellom Tyler og Elfman, som ikke alle var helt fornøyd med, men personlig synes jeg det fungerte greit. Det er likevel fullt mulig å merke stilforskjeller mellom de to komponistene.

Albumet starter kort og konsist med tittelsporet «Avengers: Age of Ultron Title». Dette sporet går i det tittelen kommer opp på skjermen etter filmens prolog. Stykket bygger på temaet for Ultron, som et forvarsel om hva som skal komme. I neste spor, «Heroes», introduseres temaet til Danny Elfman som også er det mest tydelige temaet gjennom både albumet og filmen. Videre får vi også et intimt og rolig tema ofte fremført på piano, som beskriver forholdet mellom Natasha Romanoff/Black Widow og Bruce Banner/Hulken. En fin kontrast til det bombastiske og massive som ellers preger musikken.

 

Relaterte artikler