Dersom man spør den gjengse kinogjenger om å nevne filmmusikk som virkelig har satt inntrykk, fått vedkommende til å bli dratt inn i handlingen og til å føle på adrenalinet i heseblesende actionsekvenser, er det mange gjengangere. Star Wars, Avatar, Interstellar, Man of Steel, E.T. osv. Listen er lang. Felles for mange av disse er at handlingen utspiller seg i eksotiske miljøer i fjerne avkroker av universet eller i parallelle universer for den saks skyld.

Etter en fantastisk filmmusikkonsert med selveste James Horner i mai, er det nå duket for et nytt dypdykk inn i filmens verden, denne gang dirigert av den kjente dirigenten Nick Davies. Denne gangen får vi oppleve musikk fra flere kjente komponister og filmer, hvor aller har en ting til felles: Utforske de ytre grenser av universet.

James Horner dirigerer Stavanger Symfoniorkester i mai 2015.

James Horner dirigerer Stavanger Symfoniorkester i mai 2015. Foto: Emile Ashley

Her vil det være musikk for en hver smak, hvor vi får oppleve de heroiske og tordnende temaene fra superheltfilmen Thor, en romveseninvasjon av de sjeldne i Independence Day og kraftfull actionmusikk fra Hans Zimmers maskuline og episke Man of Steel, for å nevne noen ytterst få av mange høydepunkter dere kan se frem til denne kvelden. Vi vil i en senere artikkel gå nærmere inn på noen av stykkene publikum kan glede seg til under konserten.

Mange ser nok eksamensspøkelset i horisonten i disse tider for ikke å nevne juleforberedelser i fleng. Hva med å koble av et par timer en fredags kveld i november og la 85 talentfulle musikere ta deg med til Åsgard, Krypton og en galakse langt, langt borte? Du vil ikke angre!

Tid og sted: Stavanger Konserthus, fredag 13.11 kl 19.30. Klikk her for å kjøpe billetter (Billettportalen.no)

Relaterte artikler