Den norske komponisten Ola Gjeilo har tilholdssted i New York, men inspirasjonen til musikken henter han fra Norge og naturen. Allerede 01. april lanserer han nytt album med musikk bestående av kor, piano og strykere.

Den norske komponisten Ola Gjeilo har tilholdssted i New York, men musikken hans henter inspirasjon fra Norge og nordisk natur. 1. april lansererer komponisten, som også er composer in residence hos  Voces8 og DCINY nytt album med vakker musikk fremført av kor, piano og strykere. Korene på albumet er Voces 8 og Tenebrae.

Allerede nå ligger noen smakebiter tilgjengelig på Spotify og andre streamingtjenester, deriblant stykket “Tundra”. Stemningen blir satt fra første tone, og det er forbløffende hvor raskt man dras inn i landskapet komponisten maler med lydbildet.

Musikken på resten av albumet fortsetter i samme stil med å trollbinde lytteren mens man selv lager seg fargerike bilder av hva Ola Gjeilo forsøker å beskrive musikalsk. Et godt eksempel er stykket “Northern Lights” som på en briljant måte får frem bildet av glødende fargebånd som danser og flyter over himmelen en kald vinternatt.

Nå kan du også være med på å sette ditt eget preg på “Tundra”, i en ny musikkvideo som er under produksjon. Påsketiden passer perfekt til flotte naturbilder, og dersom du tar et du synes ble ekstra flott er det bare å legge det ut på Instagram med taggen #evolvetundra. De beste bidragene blir inkludert i musikkvideoen. Les mer om dette her.

Vi gleder oss veldig til å se sluttresultatet! I mellomtiden er det bare å lene seg tilbake og nyte musikken.  Her er noen smakebiter:

Relaterte artikler