I går kveld ble sesongprogrammet for 2016/2017-sesongen til Oslo-Filharmonien annonsert. Orkesteret har lagt opp en spennende sesong med konserter som vil falle i smak for liten og stor, gamle konsertgjenger som nye.

Sesongen starter  i uke 35 med Beethoven-festival. Her får du mulighet til å høre alle Beethovens symfonier spredt over fem konserter, dirigert av sjefdirigent Vasily Petrenko. Velg din favoritt eller gå all-in og få med deg alle sammen!

02-4.-5.-Grieg_Petrenko-c-Trygve-Indrelid-1920x1006_9a723f7144234ece7dc1eb484ee3babd

Sjefdirigent Vasily Petrenko tilbyr alt fra Beethoven til John Williams i neste sesong med Oslo-Filharmonien. Foto: Trygve Indrelid

Før det vil også orkesteret holde en utendørskonsert på Universitetsplassen torsdag 18.08, kl 21 på kvelden, perfekt timet for å kunne ønske årets nye studenter velkommen til Oslo!

Høsten fortsetter med flere høydepunkter. Blant annet blir det en veldig spennende konsert torsdag 06.10, da fremadstormende musikkstudenter blir med orkesteret og spiller Prokofjevs 5. symfoni, i tillegg til at cellist Truls Mørk kommer og spiller en av de flotteste verk for cello: Dvořáks cellokonsert i h-moll.

Truls Mdenne høsten. Foto: Jos

Truls Mørk. Foto: Johs Boe

For de filminteresserte har orkesteret også en spennende konsert på lur i høst: Rundt Halloween-tider blir det nemlig å ta turen til Galtvort og Harry Potters verden. Musikk fra Harry Potter-filmene vil suppleres med kor, dansere og illusjonister for å skape en bokstavelig talt magisk stemning. Perfekt for film – og musikkfans i alle aldre! Musikken er komponert av John Williams, Nicholas Hooper og Patrick Doyle. Dette betyr at det er musikk fra filmene 1-6 vi får høre.

I desember kommer en julegave av de sjeldne til alle gamere i Oslo, når konsertkonseptet SCORE kommer til byen, noe vi allerede har skrevet om i en egen artikkel.

Også utover våren kommer det mye spennende, deriblant Sibelius’ 2. symfoni 25. og 26. januar. Et fantastisk verk som man bør få med seg på konsert en gang i livet!

I tillegg kommer en sesongavslutning som virkelig er for alle og enhver. Vasily Petrenko slutter av sesongen med to kvelder med filmmusikk, av John Williams. Her blir det musikk fra hans mest kjente filmer i samarbeid med Steven Spielberg, i tillegg til blant annet Star Wars.

Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer om mange av disse konsertene etter hvert som de nærmer seg. Det er helt klart at dette blir en spennende sesong for både musikere og publikum. Programmet viser tydelig at orkesteret ønsker å tilby noe til alle, uavhengig av alder, kjennskap til musikken eller om man har vært på konsert tidligere. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, slå seg ned og bli med på storslåtte musikalske reiser.

SUPERMAN, John Williams Conducting score, 1978. (c) Warner Bros..

Sesongen avsluttes med filmmusikk av John Williams. (c) Warner Bros..

 

 

Relaterte artikler